- Tur til Uppsala

Aslaug og jeg bestemte oss for at vi var interesser i å reise til Uppsala med noen hunder. Men ettersom dagen nærmet seg fant vi ut at dette var egentlig ikke tenkt helt igjennom. Vi hadde gjort avtale med Anders og Clarence om at vi skulle komme lørdag 27. november ca. kl. 10.00. Jeg jobbet til kl. 16.30 på fredagen og årets snø kom også denne dagen. Og fra meg til Uppsala er det 50 mil!!!! Ja,ja hva gjør man ikke for hundene!!!! For å rekke fram i tide måtte vi starte tidlig. Ja så tidlig at en ikke fikk lagt seg før en måtte stå opp. Vi reiste fra meg ca. 03.00 og satte kursen mot Sverige. Og snødde gjorde det! Det er virkelig langt mellom bensinstasjonene i Sverige og så seint som det åpner på lørdag. Vi hadde vel kjørt ca. 40 mil før vi fant en som var åpen og vi kunne spise frokost. Men Svenskene er virkelig flinke til å holde veiene fri for snø!!!

Vel framme i Uppsala var det vanskelig å finne frem. Vi hadde fått kart og veibeskrivelse tilsendt over nettet på forhånd, men det stemte liksom ikke, og vi kjørte feil, men plutselig så hadde vi havnet på rett sted likevel. Jeg er ingen kartleser! Men vel framme ble vi tatt imot av Clarence og Anders og de bød på kaffe og kake. Så startet undersøkelsen. Dette var virkelig spennende. å se hjertet til din beste venn er ganske unikt. Se hvor hjertefeilen er og hvor alvorlig den er. Høre hjerteslagene over høyttaler, og samtidig være stolt av at din lille bortskjemte kan ligge rolig på undersøkelsesbordet i over en halv time! Så var det tid for Aslaug og hennes hunder. Dette var bare helt utrolig å se! Og er verdt å anbefale hvis hunden din har behov for det.

Etter undersøkelsen av fem hunder og kaffepause med tilbehør, var klokken blitt nesten halv tre og Clarense lurte på om vi hadde noen spørsmål. Og det hadde vi jo! Jeg har hatt hunder med hjertefeil tidligere og trodde jeg kunne mye, men du verden så mye jeg lærte denne dagen. Bl.a. om medisinering, når det er riktig å starte med medisinering og forskjellige symptomer før medisinering.

Så etter ca. 12 timer på farten satte vi kurs hjemover. Vi hadde jo bare 50 mil hjem! Men turen gikk ganske radig, ikke snødde det, og vi pratet ivrig om det vi hadde opplevd den dagen!

Hanne Gulbrandsen

Webmaster

Marit Tveit
martveit@online.no

Copyright © 2007